Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ono je to trochu jinak. Pan Babiš nenavrhuje zrušení Lustračního zákona. To činí KSČM a i ona spíše ze zvyku, protože tento zákon dnes fakticky ničemu podstatnému nebrání.

Proti zrušení Lustračního zákona se vyslovila pouze KDÚ, která ovšem jedním dechem a ústy pana Bělobrádka doplnila, že "KDÚ však nemá žádný problém s tím, aby pan Babiš byl místopředsedou vlády".  Jinak řečeno KDÚ nesouhlasí se zrušením Lustračního zákona, ale souhlasí aby pan Babiš obsadil funkci, která mu podle zvykového užívání Lustračního zákona je nedostupná.

Standardně farizejský postup KDÚ nepřekvapuje, spíše překvapuje snaha zachovat dnes a i v minulosti fakticky zbytečný Lustrační zákon, který z právního hlediska je paskvil plošně a teoreticky postihující určitou skupinu obyvatel naší země, ovšem bez skutečného konkrétní dopadu, tedy pokud nebereme teoretickou možnost, že zabránil  skutečným odborníkům usednout do ministerských křesel a dal možnost např. paní Parkanové, paní Peeak  a podobným  "odborníkům" dotáhnout naši zemi tam kde je. Takže ve skutečnosti pomohl dnešní KSČM, kdy komunisté se diví, jak je možné, že disidentům v roce 1989  předávali zemi s plusovým státním rozpočtem (+ 280 mld. Kč) a v letošním roce se podle odhadu ČNB zvýší zadlužení státu na mínus 1 800 mld. Kč.

1 0
možnosti
Foto

Staví se na spisech, které vyhotovili ty největší zrůdy, které kdy žily. Spoustu jiných spisů stačily zkartovat a opírat se o těch pár, které jim za zničení nestály, pokládám za totální nesmysl. Potřebujeme lustrace, ale takové, které by zabránily vstupu do politiky nepoctivcům, kariéristům, koukajícím jen na svůj prospěch, lhářům a mafiánům. Platit taková kritéria, bude odpolitizováno. Proto lpění na lustracích sledující jen, zda měl někdo spis u STB, nemá smysl.

2 0
možnosti
  • Počet článků 63
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 956x
Jsem člověk, kterému není lhostejné, kde žije a jak žije. Větší společenská angažovanost a hlad po informacích, by nám určitě prospěla. Aktivně se snažím změnit politickou kulturu, a to nejenom jako politik.

Seznam rubrik