Zestátnit!

Kouzelné slovíčko pana prezidenta, jemuž v poslední době sekunduje občas i ministr financí. Začíná se používat čím-dál častěji.

Prezident chce znárodnit Českou televizi, OKD a ministryně Šlechtová Pražský hrad. Bojím se zeptat, co přijde zítra?

Všichni víme dobře, že kdo ovládá média, ovládá veřejné mínění. Dnes je min. 4/5 médií v soukromých rukách. Velký tlak je vyvíjen na ČT, která by měla být jedním z posledních vrcholů, který nebyl pokořen. V minulosti známe u nás několik případů, kdy docházelo ke skryté, ale i otevřené snaze ovlivňovat produkci této televize. Dnes je nám podsouváno, že veřejnoprávní televizi ovládá TOP 09, resp. Miroslav Kalousek. Buď od autorů tohoto tvrzení jde o provokaci nebo o pošetilost. Nejenom že TOP 09 není vládnoucí politickou stranou, ale ani nikdy neměla takový vliv nebo dokonce bezskrupulózní drzost, aby se o to vůbec pokusila nebo byla toho vůbec schopna. Ono je rovněž otázkou, zda za dobu své krátké existence k tomu vůbec měla  příležitost, sílu a politické prostředky. Individuální excesy politických individuí ovšem vyloučit nemůžu, pak ale tyto osoby jednaly na vlastní odpovědnost a pěst! 

Tak či tak umožnit politikům přímo zasahovat do obsahu a struktury vysílání je nebezpečné a znamenalo by to hrozbu návratu do let totality. Chápu, že politikům z komunistické větve (současní KSČM, bývalý členové KSČ) by se to líbilo a bylo by jim to tuze blízké. Je evidentní, že někdo má velikou snahu získat propagační prostor pouze pro sebe a svoje zájmy, a to za peníze nás všech. Volby se blíží a každá reklama, vnucený názor, zkreslený údaj se počítá do volebního úspěchu.

Kdo má velký zájem úplně ČT umlčet nebo zcela ovládat? Stačí se podívat na některé zpravodajské pořady, kde jsou někteří vrcholní politici nejvíce kritizováni. Těmto osobám by se nejvíce hodilo, kdyby někteří redaktoři či reportéři byli poslušní! Jejich snahou je totiž, aby "lid" slyšel pouze jejich pravdu.  

A co dodat ke slovům znárodnit, zestátnit? Pouze to, že těm, co je nejvíce používají, by mělo být znemožněno vykonávat veřejné funkce, nejlépe ve volbách by neměli dostat žádné nebo co nejméně hlasů!

Autor: Simeon Popov | čtvrtek 12.5.2016 20:44 | karma článku: 19,00 | přečteno: 524x
  • Další články autora

Simeon Popov

Nový starosta Londýna

7.5.2016 v 10:33 | Karma: 12,52

Simeon Popov

Kdo má pravdu?

29.4.2016 v 8:08 | Karma: 31,45

Simeon Popov

Království (bez)naděje

16.2.2015 v 10:36 | Karma: 9,36

Simeon Popov

Prostě, mlčíme!

22.1.2015 v 12:55 | Karma: 14,53