Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Volební sliby politické strany ANO 2011

Vážený pane Babiši, dovolil bych si Vás touto cestou rovněž oslovit, a to jako občan České republiky a volič především! Dnes v neděli jsem od Vás a pana Martina Stropnického obdržel dopis, který by mne měl přesvědčit o správnosti Vašich záměrů, pohnutek, myšlení a slibované budoucí práci. Odhlédnu od skutečnosti, že přípis je datován 21. 10. 2013, místo podpisu Průhonice (dále jen „Dopis“) a pokusím se nad některými skutečnostmi v přípise zamyslet a popřípadě poukázat na nesmyslnost některých Vašich tvrzení a prohlášení.

První odstavec Dopisu:

Dovoluji si tvrdit, že Vaše aktivita je spíše zřejmá v posledních dvou měsících a nikoli posledních dvou letech.

Druhý odstavec Dopisu:

Tvrdíte, že všichni chtějí změnu, že ztratili naději a nikdo si obyvatele této země nevšímá. V tom případě by tedy všichni měli nebo budou volit pouze Vás, jelikož zbývající politické strany jsou již nedůvěryhodné. To ale není pravdou a po 26. 10. 2013 bude naprosto zřejmé, že politických stran v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR bude více jako jedna.

Budete v budoucnu každý den mluvit se všemi a nabízíte spolehlivé osoby. Nehněvejte se na mne, ale sami víte, že toto je nereálné a jde o prázdný slib nebo proklamaci nerealizovatelného budoucího stavu. Jde o stejná prohlášení, která v minulosti pronášeli lídři jiných politických stran, a skutečnost byla diametrálně jinde. Zda je některá osoba u Vás spolehlivá ukáže čas. Spolehlivost ovšem nestačí, tyto osoby musí být čestné, se zdravými morálními a etickými zásadami, odborníci na danou oblast státní správy a pracovití s dostatkem časové kapacity, s určitou mírou skromnosti atd..  Vaše tvrzení je tedy minimálně předčasné.

Třetí odstavec Dopisu:

Problematika nezaměstnanosti se netýká pouze naší země, jsme závislí na vývoji ekonomiky sousedních států, se kterými obchodujeme, ekonomiky EU a pak od pohybů na americkém a asijském kontinentě. Vše vztahovat na výstavbu silnic, železnic a dálnic je krátkozraké a pošetilé. Zde je nutné spíše podpořit malé a střední podnikatele (živnostníci a dle NOZ závody), podpořit místní výrobce a poskytovatele služeb, které produkují ryze české výrobky a pomoct zvýšení exportu. U absolventů (domnívám se, že Vám šlo o absolventy středních a vysokých škol), bych spíše podpořil specializaci na obory, které se na trhu práce nedostává a zklidnil poptávku po obecných oborech, u kterých absolventi nenacházejí uplatněné a rozšiřují tím řady nezaměstnaných (dnes kolem 20% ve věku od 18 do 30 let).

Čtvrtý odstavec Dopisu:

Zde píšete o podpoře živnostníků, malých a středních podniků. Jaká to je podpora? Pouze skrze daně DPH? To je celkem málo! Chcete snížit základní sazbu daně DPH jen proto, aby se snížila cena léků, potravin a knih? Není to nedostatečné pro rozpohybování české ekonomiky? A co zahraniční politika a obchod? Zaujalo mne snížení cen potravin, není to náhodou Váš hlavní obor podnikání?

Pátý odstavec Dopisu:

Jde o obecnou proklamaci bez zpřesnění! Domnívám se, že právní předpisy jsou nastaveny v pořádku, pokud něco nefunguje (dluh 2 bilióny Kč není primárně z důvodu, že by se daně nevybíraly), pak je chyba v systému vybírání daní a v lidech. To zde ale pane Babiši, nepíšete a nekonkretizujete chyby. Takže nevím, co tím myslíte? Rovněž si dovolím oponovat, že by nám pomohlo pouze znát vlastníky obchodních společností (jsem všemi deseti PRO), my prioritně potřebujeme, aby se daně platili u nás!

Šestý odstavec Dopisu:

Opět jde o obecné, nic neříkající prohlášení. Předpisy pro potírání korupce máme, ještě nám chybí veřejný registr smluv. Pokud ovšem něco nefunguje, tak je to opět o systému, tj. o lidech. Pokud je zde pochybnost o fungování části státní správy, pak je nutné asi najít spolehlivější lidi a motivovat je! Bohužel jsem se ale v Dopise nedozvěděl, zda jde o tento případ a jaké konkrétní řešení se nabízí.  

Sedmý odstavec Dopisu:

Zda tomu tak doopravdy je, tj. že nikdo z ANO 2011 nešel do politiky, aby zbohatl, to jistě ukáže čas! Možná někdo jde do politiky, aby měl moc a mohl manipulovat, kontrolovat, mstít se apod. ?

Osmý odstavec Dopisu:

Kampaně se vedou slušně i nekorektně. Soupeři se popichují, nadávají si, někdy i lžou! Vždy může být na některém sdělení něco pravdy. Zobecňovat, že jsou všichni proti ANO 2011, je celkem sebestřední!

Závěrem si dovolím shrnout můj dojem z Dopisu, který jsem dnes obdržel a rovněž bych využil možnosti Vám sdělit svůj názor!  Pane Babiši, neměl jsem tu čest se s Vámi setkat nebo si promluvit a vyměnit si názory na politiku a politickou kulturu naši země, avšak jako občan ČR jsem oslovován Vaší volební kampaní, která má nějaký obsah, na který by se mělo reagovat a nenechávat to pouze na volební místnost! Tvrdíte, že nejste jako ostatní politici, a že chcete změnu, ale slibujete to stejné, tedy okřídlené, leč prázdné věty! Omlouvám se, že Vám nevěřím, ale jak můžu věřit člověku, který možná lže o své minulosti, a tím pak ztrácím jistotu, zda mi nelže o slibované budoucnosti? Na dotazy médií nebo útoky soupeřů, i když můžou být tendenční, jste nikdy důvěryhodně neodpověděl! O tomto tématu ovšem nechci spekulovat, je na každém, jak se se svým svědomím vypořádá a zda jeho chování a jednání před rokem 1989 bylo korektní a morální. Ptám se ovšem, jaké jsou Vaše skutečné důvody vstupu do politiky? Člověk Vašeho postavení v businessu a odpovědností i za pracovní místa, který je plně vytížený prací v soukromém sektoru a spí pouze cca 4hod. denně, již nemá zapotřebí více pracovat? Jak tedy chcete Vy osobně, jako předseda politické strany, odpovědně stíhat ještě funkci poslance, možná předsedy poslaneckého klubu, možná ministra financí a člena různých výborů? Vaše osobní zapojení do práce poslance, ministra, předsedy klubu a/nabo člena výborů nelze delegovat na ředitele nebo členy představenstva! Práci budete muset vykonávat osobně a na 100%, abyste dostáli svých slibů. Co tedy obětujete, pokud vůbec lze něco obětovat? Opustíte tedy své aktivity ve svých firmách a necháte je plně v rukou cizích lidí, podřízených? Určitě to nebude jen o Time Managementu, den bude mít stále 24hod. a týden 7 dní!

Nepopírám, že změna je nutná až urgentní, ale nezaslouží si voliči konečně pravdu? Pokud byste chtěli splnit vše, co slibujete, museli byste být jedinou stranou nebo mít v parlamentu ústavní většinu. To, jak sám dobře víte, nenastane! Takže slibovat, že něco uděláte a prosadíte, není zcela možné. Podívejte se do minulosti, sami to kritizujete! Vždy se budete muset s někým domluvit a bude to o kompromisech! To vše, jsem si jist, víte a asi víte, že již mluvíte a píšete jako politici, které tak chcete poslat do důchodu. Snad Vaše činy budou jiné a nebudou tolik vzdálené od Vašich prohlášení a časem Vám budu moct napsat dopis jiného obsahu! Jelikož se snažím chovat korektně i k soupeřům, přeji Vám ve volbách hodně úspěchů, ale ne tak výrazných!

Autor: Simeon Popov | neděle 20.10.2013 14:30 | karma článku: 22,66 | přečteno: 1157x
  • Další články autora

Simeon Popov

Připomenutí si událostí ze 17.11.

Minulý rok proběhla vzpomínka na události ze 17.11. velice nedůstojně! Snad to tento rok bude lepší...

17.5.2016 v 11:08 | Karma: 9,43 | Přečteno: 357x | Diskuse| Praha a střední Čechy

Simeon Popov

Zestátnit!

Kouzelné slovíčko pana prezidenta, jemuž v poslední době sekunduje občas i ministr financí. Začíná se používat čím-dál častěji.

12.5.2016 v 20:44 | Karma: 19,00 | Přečteno: 524x | Diskuse| Politika

Simeon Popov

Nový starosta Londýna

Starostou Londýna byl zvolen labourista Sadiq Khan, který porazil kandidáta vládních konzervativců Zaka Goldsmitha.

7.5.2016 v 10:33 | Karma: 12,52 | Přečteno: 737x | Diskuse| Politika

Simeon Popov

Kdo má pravdu?

Je prázdná budova dostatečným důvodem, aby 50 lidí vzalo spravedlnost do svých rukou a ve jménu vyššího dobra obsadili majetek nás všech?

29.4.2016 v 8:08 | Karma: 31,45 | Přečteno: 804x | Diskuse| Praha a střední Čechy

Simeon Popov

Království (bez)naděje

Míle děti! Řeknu vám pohádku o jednom feudálním pánovi, který chtěl sjednotit všechna panství a vyhnat nenasytné zloděje a loupežníky, kteří sužovali jeho zemi.

16.2.2015 v 10:36 | Karma: 9,36 | Přečteno: 515x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 63
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 956x
Jsem člověk, kterému není lhostejné, kde žije a jak žije. Větší společenská angažovanost a hlad po informacích, by nám určitě prospěla. Aktivně se snažím změnit politickou kulturu, a to nejenom jako politik.

Seznam rubrik